Responsiv nettside for Hemsingfestivalen
Nettside for Hemsingfestivalen på mobiltelefon
Nettside for Hemsingfestivalen på nettbrett
Hemsingfestivalen

Ny nettside for Hemsing­festivalen

I en liten fjellbygd i Valdres kan du på Hemsingfestivalen oppleve klassisk musikk i verdensklasse.

Kunde
Hemsingfestivalen
Tjeneste
Nettside og visuell identitet
Nettside skisser for Hemsingfestivalen
01

Prosjektet

Hemsingfestivalen ønsket seg en ny nettside som skulle presentere festivalens innhold og program på en oversiktlig og effektiv måte. Nettsiden har en målgruppe med ulike språk og et bredt aldersspenn , og det var derfor essensielt at nettsiden fremstod intuitiv og brukervennlig for alle aldersgrupper.

Nettside skisser for Hemsingfestivalen
02

Prosess

Prosjektets største utfordring var festivalprogrammet. Hemsingfestivalen har flere arrangementer spredt utover flere dager, og info og påmelding for hvert arrangement måtte presenteres på en oversiktlig og intuitiv måte. Over halvparten av Hemsingsfestivalens publikum besøker nettsiden fra en mobiltelefon, og å utarbeide et responsivt design var derfor en vesentlig del av prosessen. Vi gjorde research på hvordan andre aktører presenterer arrangementer, og vi fant flere eksempler på ineffektive og dårlige løsninger. Vi tok med oss inspirasjon fra de løsningene vi synes fungerte, og satte opp flere prototyper før vi til slutt landet på en endelig løsning.

Løsningen ble en dag-til-dag-oversikt der brukeren enkelt kan navigere mellom de ulike dagene for festivalen. Hvert arrangement er presentert på samme gjennomgående måte og med en «Les mer»-knapp i programmet for å komprimere den synlige teksten. I tillegg til dette, lagde vi også en oppsummert og komprimert oversikt over det fullstendige festivalprogrammet.

Nettside skisser for Hemsingfestivalen
03

Farger og typografi

Fargepalett for Hemsingfestivalen
Fargepalett
Font for Hemsingfestivalen
Typografi