SEO og Squarespace

11. juli 2018 / Av Ubåt

 
seo-top.png
 
 
 

SEO står for Search Engine Optimization. På norsk kalles det søkemotoroptimalisering - et langt ord som kan høres litt komplisert ut. Heldigvis er det ikke så vanskelig som det høres ut som, i hvert fall ikke når du bruker Squarespace.

 

Hva er SEO?

Se for deg at du gjør et søk i Google. Du søker på "Bestille hotell" og en lang rekke med forskjellige resultater dukker opp. Felles for alle: de vil at du skal klikke på de.

Det er nemlig en stor kamp om å ligge øverst i søkeresultatene. Ofte så har de som troner på toppen betalt for å ligge der - viktig er det faktisk. Det er jo ingen tvil om at jo lenger oppe du ligger på listen over søkeresultater, jo større er sannsynligheten for at du klikker på de, og da bestiller hotell gjennom de. Dette er SEO.

SEO er å benytte metoder som fører til at nettsiden din havner høyere opp på søkeresultatene.

Nettopp derfor er SEO så viktig.Så hvordan forbedrer jeg min SEO?

Google og andre søkemotorer har svært kompliserte algoritmer for hvordan de rangerer alle søkevalgene sine. Det finnes mange artikler og lange guider om dette. SEO har blitt en egen industri - ja, det finnes faktisk egne folk som arbeider som SEO-spesialister. SEO har blitt big business.

Kort fortalt:
Først og fremst er det innholdet på nettsiden din som stiller sterkest. Google forsøker å finne solid og relevant innhold til det som folk søker på. Brukervennlighet spiller også en stor rolle. Google liker nettsider som er responsive. Det betyr at nettsiden fungerer like godt på en mobiltelefon og et nettbrett, som på en datamaskin. At nettsiden har et gyldig SSL-sikkerhetssertifikat er også viktig.Si hei til Squarespace

Squarespace har flere millioner nettsider i sitt system. SEO-vennlige metoder er bygget rett inn i alle Squarespace sine nettsider. Sitemaps, SSL-sertifikater, HTML-markeringer, søkemotor- og sidebeskrivelser og et eget panel for Google Search Keywords Analytics er noen gode eksempler på hvor mye Squarespace gjør for SEO. SEO er veldig viktig for Squarespace, og det beviser de.

Vi kan SEO. Vi kan Squarespace. Vi bygger alle våre nettsider med interesse i å gjøre de så SEO-vennlige som mulig. Vi bruker nøye utviklede sjekklister for å kontrollere at vi har fått alt på plass. Vi vil at nettsiden din skal få klikk - klikk som blir til betalende kunder.