Hva er SSL, og hvorfor bør du ha det?

SSL står for Secure Sockets Layer og betyr at all dataen som sendes mellom en bruker (altså deg) og en tjener (altså serveren / nettstedet) er kryptert. Når data er kryptert, betyr det at dataen ikke kan forstås med mindre den dekrypteres. Å dekryptere data fra SSL er så og si umulig.

Skrevet av

Hvordan vet du om en nettside har SSL?

I de fleste nettlesere kan du sjekke om en nettside har SSL ved å se etter et symbol oppe i nettleseradressen.

Et hengelås-ikon indikerer at du er på en nettside med et SSL-sikkerhetssertifikat.

Ofte så har også prefikset til nettsiden "https" i stedet for bare "http".

Hvorfor bør du ha SSL?

Først og fremst på grunn av sikkerhet. Det er viktig å beskytte for at uvedkommende kan snike til seg data som blir sendt mellom bruker og nettsted.

En annen viktig grunn for å ha SSL er at det gir deg bedre synlighet på nett.

Google gjør at nettsider som har SSL får bedre rangering i sine søkeresultater enn nettsider som ikke har SSL. De favoriserer rett og slett de som har SSL.

I noen nettlesere møter du på store sikkerhetsadvarsler dersom du forsøker å klikke deg inn på en usikker nettside - altså en nettside uten SSL.

Alle nettsider bør ha SSL. Ekstra viktig er det for nettbutikker.

Bankkortinformasjon bør ikke komme på avveie, og dette kan SSL være med å forhindre. Du bør unngå å handle i en nettbutikk som mangler et slikt sikkerhetssertifikat.

Google straffer deg hvis du ikke har SSL

2018 var et viktig år for SSL. Google har annonsert at de vil begynne å slå hardt ned på nettsider som ikke har SSL. Det er de allerede godt i gang med. Dersom du benytter deg av Google Chrome, kan du bli nektet adgang til enkelte nettsider som ikke har SSL. Så viktig har SSL blitt.

SSL i Squarespace

Alle nettsider som er bygget i Squarespace kan ha SSL. Sørg for at denne innstillingen er skrudd på. I Squarespace sine nettbutikker har betalingssidene Level 1 PCI og 128-bit kryptering.

For å knekke en 128-bit kryptering vil en superkraftig datamaskin måtte bruke flere milliarder år. Ja - milliarder, ikke millioner.

Med andre ord - du kan føle deg rimelig trygg med SSL.

Trenger du hjelp med SSL eller med nettsiden din? Ta gjerne kontakt med oss.

Kontakt oss