Hvordan vet du om en nettside har SSL?

I de fleste nettlesere kan du sjekke om en nettside har SSL ved å se etter et symbol oppe i nettleseradressen.

Et hengelås-ikon indikerer at du er på en nettside med et SSL-sikkerhetssertifikat.

Ofte så har også prefikset til nettsiden "https" i stedet for bare "http".

Hvorfor bør du ha SSL?

Først og fremst på grunn av sikkerhet. Det er viktig å beskytte for at uvedkommende kan snike til seg data som blir sendt mellom bruker og nettsted.

En annen viktig grunn for å ha SSL er at det gir deg bedre synlighet på nett.

Google gjør at nettsider som har SSL får bedre rangering i sine søkeresultater enn nettsider som ikke har SSL. De favoriserer rett og slett de som har SSL.

I noen nettlesere møter du på store sikkerhetsadvarsler dersom du forsøker å klikke deg inn på en usikker nettside - altså en nettside uten SSL.

Alle nettsider bør ha SSL. Ekstra viktig er det for nettbutikker.

Bankkortinformasjon bør ikke komme på avveie, og dette kan SSL være med å forhindre. Du bør unngå å handle i en nettbutikk som mangler et slikt sikkerhetssertifikat.

Google straffer deg hvis du ikke har SSL

2018 var et viktig år for SSL. Google har annonsert at de vil begynne å slå hardt ned på nettsider som ikke har SSL. Det er de allerede godt i gang med. Dersom du benytter deg av Google Chrome, kan du bli nektet adgang til enkelte nettsider som ikke har SSL. Så viktig har SSL blitt.

SSL i Squarespace

Alle nettsider som er bygget i Squarespace kan ha SSL. Sørg for at denne innstillingen er skrudd på. I Squarespace sine nettbutikker har betalingssidene Level 1 PCI og 128-bit kryptering.

For å knekke en 128-bit kryptering vil en superkraftig datamaskin måtte bruke flere milliarder år. Ja - milliarder, ikke millioner.

Med andre ord - du kan føle deg rimelig trygg med SSL.