Migrere (flytte) nettside til Webflow

Å velge plattform for nettsiden din kan være et vanskelig valg. Å migrere (flytte) til en ny plattform er ikke alltid så enkelt, så derfor ønsker man naturligvis å velge riktig plattform til å begynne med. Men hva skjer hvis man likevel ønsker å flytte nettsiden sin fra en annen plattform over til Webflow, og hvordan gjør man det?

Flytte nettside over til Webflow
Skrevet av

Først og fremst; bør du velge Webflow?

Er du allerede overtalt? Da kan du hoppe ned til neste overskrift: "Hvordan flytte til Webflow?".

Hvis du vurderer å migrere nettsiden din fra f.eks. WordPress eller Squarespace over til Webflow, er du ikke alene. Vi har hjulpet mange med å flytte, og tilbakemeldingene fra de som har flyttet har vært utelukkende gode.

Vi er kanskje ikke helt objektive (fordi vi er et Webflow-byrå), men vi skal likevel forsøke å gi deg noen gode (og objektive) argumenter for hvorfor vi mener du gjør et klokt valg ved å bytte til Webflow.

Webflow representerer en moderne tilnærming til webdesign, som kombinerer brukervennlighet med et kraftfullt design- og utviklingsverktøy. Webflow er ikke bare en plattform, men en komplett løsning for å skape, administrere og gro en nettside på en intuitiv måte.

Brukervennlighet og kontroll

I motsetning til WordPress, der du ofte er avhengig av plugins og kode, gir Webflow deg full kontroll over både design og funksjonalitet direkte fra brukergrensesnittet. Webflow er også et "no-code"-verktøy, og du trenger altså ikke å måtte skrive en eneste linje med kode for å bygge en nettside i Webflow.

Noe som også kan oppleves som musikk i mange WordPress-brukere sine øre, er at du slipper plugins med Webflow.

Mens du i WordPress må installere utallige plugins for å oppnå det du ønsker, slipper du å tenke på dette med Webflow. På grunn av dette slipper du også å måtte oppdatere disse pluginsene. Fantastisk, eller hva?

Responsivt design

Mest sannsynlig vil over halvparten av de som besøker nettsiden din, besøke den fra en mobiltelefon. Det sier seg derfor selv at det er viktig at nettsiden din også ser bra ut på mobiltelefon. Webflow gjør det veldig enkelt å tilpasse designet for ulike skjermstørrelser, noe som sikrer en optimal brukeropplevelse uansett hvilken enhet du bruker.

Enorm fleksibilitet

Noe av det som gjør Webflow til en enestående plattform, er dens enorme fleksibilitet. Det finnes veldig lite som ikke er mulig å få til i Webflow, noe som sikrer at du har en plattform som nettsiden din kan vokse i. Kraftig og fleksibel CMS, video, støtte for flere språk og innloggingssystem er bare noen få eksempler på hva som er mulig med Webflow.

SEO

Webflow og SEO går som hånd i hanske. Webflow tilbyr en rekke innebygde SEO-verktøy som gjør det enkelt å optimalisere nettsiden din for Google og andre søkemotorer.

Hvordan flytte til Webflow?

Dersom du ønsker å flytte nettsiden din til Webflow fra en annen plattform, bør du først være klar over at dette er en omfattende prosess.

Det er dessverre ikke mulig å trykke på en knapp for å importere en nettside til Webflow. I hvert fall ikke enda.

Dersom du ønsker å flytte til Webflow fra en annen plattform, f.eks. WordPress, Squarespace eller Wix, er du nødt til å bygge nettsiden opp på nytt i Webflow. Du er med andre ord nødt til å starte med blanke ark. Du kan derimot fint overføre selve innholdet på nettsiden over til Webflow ved å kopiere og lime inn tekstinnhold og bilder. Men strukturen må bygges opp på nytt igjen, og dette kan være tidkrevende.

For deg som flytter fra WordPress, har Webflow skrevet en artikkel som forklarer hvordan du kan eksportere ut CMS-innhold, f.eks. artikler, fra WordPress til Webflow. Dette innebærer å først eksportere innhold fra WordPress til en XML-fil, så konvertere dette til en CSV-fil, og så importere dette til Webflow CMS.

Avhengig av hvor stor og kompleks nettsiden din er, kan det fort ta flere dager å flytte til Webflow.

Selv om Webflow er et no-code-verktøy, kan det likevel være tidkrevende å utvikle en nettside fra bunnen av. Men dersom du ønsker å lære deg Webflow, er det å bygge en nettside fra bunnen av den beste måten å lære seg Webflow på. Dette gir deg også muligheten til å ta et steg tilbake, og tenke litt på hvordan du potensielt kan bygge opp en bedre versjon av nettsiden din. Kanskje er det noen endringer du kunne tenke deg å gjøre, som du nå får muligheten til å gjøre i samme sleng?

Dersom du trenger hjelp med å bruke Webflow, anbefaler vi varmt å sjekke ut Webflow University. Vi tilbyr også kurs i Webflow, for deg som skulle være interessert i det.

Dersom du ønsker å spare tid, kan det også være interessant å sjekke ut Webflow sine maler. Malene i dette biblioteket er av høy kvalitet, og de kan være gode utgangspunkt for en god nettside. Å tilpasse en mal sine farger og fonter er enkelt, slik at du kan i løpet av kort tid forvandle en mal til en nettside med din unike identitet.

Ønsker du hjelp med å flytte?

Enten du ønsker et pristilbud på å migrere til Webflow, eller om du bare trenger hjelp med noen småting, bistår vi gjerne. Vi er sertifisert Webflow Professional Partner. Ta gjerne kontakt med oss.

Trenger du hjelp?

Vi er sertifisert Webflow Professional Partner, og vi bistår gjerne.

Kontakt oss