9 ofte stilte spørsmål om Webflow

Webflow er en svært kraftig og fleksibel nettsideplattform som i det siste har fått mye etterspørsel. Vi har i denne artikkelen besvart 9 ulike spørsmål som vi ofte får om Webflow.

Klistermerke med Webflow-logo
Skrevet av

#1: Hva er Webflow?

Webflow er i likhet med andre plattformer som f. eks. WordPress, Squarespace og Wix, et publiseringssytem for nettsider. Webflow er rett og slett et verktøy for å designe, utvikle, publisere og drifte nettsider.

#2: Er Webflow bedre enn Squarespace, WordPress, Weebly, Wix, Editor X etc.?

Det er vanskelig å si hvilken plattform som er best. Alle plattformer er ulike, men en viktig faktor som skiller de fra hverandre er hvor enkelt det er å lære seg å bruke plattformen, og hvilke begrensninger som plattformen har.

Webflow er vanskeligere å lære enn andre plattformer. For en nybegynner er det enklere å bygge en nettside med f. eks. Squarespace, Wix og Weebly enn det er med Webflow.

Men det som Webflow vinner på er fleksibilitet og optimalisering. Squarespace, Wix og Weebly har større begrensninger når det kommer til struktur og design enn det Webflow har. En nettside i Webflow er som oftest også bygget opp av "bedre og renere kode". Det betyr at nettsiden mest sannsynlig vil laste raskere, samt score bedre på SEO- og hastighetstester.

Webflow er altså et mer avansert verktøy som gir uendelige muligheter, men det er også et verktøy som er litt vanskeligere å lære seg.

#3: Hvor mye koster Webflow?

Webflow har et prissystem som kan være litt vrient å forstå. Webflow skiller nemlig mellom to ulike typer planer - Site plans og Workspaces.

Site plans

Site plans er de pakkene som gjelder for hvert enkelt prosjekt (nettside), og disse pakkene gir deg mulighet til å hoste og drifte en nettside direkte gjennom Webflow sitt system.

Webflow tilbyr 4 forskjellige site plans:

  1. Starter: Gratis
  2. Basic: $14 per måned
  3. CMS: $23 per måned
  4. Business: $39 per måned

Disse prisene gjelder dersom du betaler for ett år om gangen. Mer info om Webflow sine priser finner du på deres egen nettside.

Webflow har i tillegg en Enterprise-plan som er ment for store bedrifter som trenger tilpassede løsninger. Prisen for denne avhenger av hvert firma sine behov.

Workspaces

Workspaces er de pakkene som gjelder for brukerkontoen din i Webflow, og disse pakkene gir deg mulighet til å jobbe med flere prosjekter (nettsider), og å samarbeide med andre fra teamet ditt. De betalte pakkene gir deg også mulighet til å eksportere prosjektene dine ut av Webflow, slik at du kan hoste nettsidene du bygger utenom Webflow.

Workspaces gir deg ikke mulighet til å hoste nettsider gjennom Webflow - da trenger du en Site plan for nettsiden din.

Webflow tilbyr 5 forskjellige Workspaces:

  1. Starter: Gratis
  2. Core: $19 per måned
  3. Growth: $49 per måned

Webflow har også lignende pakker som er skreddersydde for frilansere og byråer:

  1. Freelancer: $16 per måned
  2. Agency: $35 per måned

Disse prisene gjelder dersom du betaler for ett år om gangen. Mer info om Webflow sine priser finner du på deres egen nettside.

Starter-pakken er begrenset til kun to prosjekter, og denne pakken gir deg ikke mulighet til å eksportere nettsidene dine ut av Webflow. Dersom du oppretter en Site plan for et prosjekt, teller dette prosjektet ikke lenger med i begrensningen på 2 prosjekter.

#4: Kan jeg prøve Webflow gratis?

Ja, det kan du! Starter-pakken til Webflow gir deg mulighet til å opprette to prosjekter (nettsider).

Du kan prøve Webflow helt gratis, og du trenger ikke å betale en eneste krone med mindre du ønsker å:

  • Publisere nettsiden gjennom Webflow (da trenger du en Site plan)
  • Jobbe med flere enn to upubliserte nettsider (da trenger du en Workspace plan)
  • Eksportere nettsiden ut fra Webflow (da trenger du en Workspace plan)

#5: Gir Webflow nettsider med god søkemotor­optimalisering (SEO)?

Søkemotoroptimalisering, eller SEO, handler om å styrke nettsidens rangering i søkeresultatene til søkemotorer, som f. eks. Google, Bing og Yahoo.

Plattformen (f. eks. Webflow) har i seg selv ikke så mye å si for en nettside sin SEO. Det er kvaliteten på selve nettsiden som er det aller viktigste når det kommer til SEO-score.

Webflow gir deg likevel fullstendig tilgang til alle verktøy du trenger for å sikre god SEO. Webflow skiller seg også ut fra andre plattformer med å gi deg komplett kontroll over alle aspektene med nettsiden, noe som også gir deg komplett kontroll over nettsidens SEO. Med andre ord - dersom du har litt peiling på SEO, vil du med Webflow kunne skape nettsider med tipp-topp SEO-score.

#6: Kan jeg koble til et domene som jeg allerede eier?

Absolutt! Webflow gjør det enkelt for deg å koble opp et domene som du allerede eier. Mer om dette finner du på denne artikkelen av Webflow.

#7: Hvilke fordeler gir Webflow?

Mange! Webflow er rett og slett et superkraftig og fleksibelt verktøy som gir deg uendelige muligheter. Du kan med Webflow designe og utvikle lekre og kraftige nettsider med topp SEO- og hastighetsscore.

Skjermbilder som viser Webflow sitt redigeringssystem

5 gode grunner til å velge Webflow

Vi har samlet sammen våre 5 beste grunner for å forsøke å overtale deg til å satse på Webflow.

Les mer

#8: Hva er forskjellen på Designer og Editor? 

Webflow er delt inn to ulike systemer for når du skal designe, utvikle og administrere nettsiden din:

Webflow Designer

Webflow Designer er Webflow sitt mest avanserte verktøy som gir deg mulighet til å endre på nettsidens struktur, design, innhold, interaksjoner, animasjoner og å legge til egen kode. Designer er det verktøyet du bruker når du skal designe og utvikle nettsiden din.

Webflow Editor

Webflow Editor er et mer lettvint verktøy som gir deg mulighet til å endre innholdet på nettsiden din. Editor gir deg også mulighet til å administrere CMS-systemet på nettsiden din, f. eks. bloggartikler. Editor er et mye enklere verktøy, men er også mer begrenset. Editor brukes som regel til å administrere innholdet på nettsiden etter at nettsiden er ferdig designet og utviklet i Designer.

#9: Hvordan kan jeg lære meg Weblow?

Webflow kan oppleves litt avansert i begynnelsen, og har en litt brattere læringskurve enn andre plattformer.

Dersom du ønsker å lære mer om Webflow vil vi på det varmeste anbefale deg å sjekke ut Webflow sitt eget Webflow University. Webflow University inneholder mange svært nyttige og engasjerende guider og videoer - og alt er helt gratis. Læringsvideoene deres er svært engasjerende, og de er så bra laget at vi vil nesten gå så langt som å kalle det underholdning. Så fort du forstår hvordan Webflow-systemet fungerer, vil du kunne bygge lekre og kraftige nettsider med så og si null begrensninger.

Dersom du ønsker å ta steget videre, tilbyr vi også kurs i Webflow.

Hjelp med Webflow?

Vi er sertifiserte Webflow-eksperter og kan hjelpe deg med alt innen Webflow.

Kontakt oss