Webflow Conf 2023 oppsummert

Hvis du er en ivrig Webflow-bruker, webdesigner eller bare en tech-entusiast, har du mange gode grunner til å glede deg over nyhetene fra årets Webflow-konferanse. Webflow Conf 2023 har nemlig avduket en flom av nye funksjoner og forbedringer som vi gleder oss enormt til.

Plakat for Webflow Conf 2023
Skrevet av

Nyheten vi har ventet på: Localization

Localization er noe vi har gledet oss til helt siden Webflow først annonserte det på fjorårets konferanse. Webflow’s nye "Localization" gjør det superenkelt å sette opp nettsider på flere språk - direkte via Webflow Designer. Localization gir deg blant annet mulighet til å:

 • Skreddersy alt innholdet på nettsiden din etter geografisk plassering - fra design til innhold, helt uten å måtte kode.
 • Benytte AI-genererte oversettelser.
 • Booste SEO med hjelp av subdirectories, metadata, og lokale sitemaps.

Å kunne nå ut til et internasjonalt publikum er helt essensielt, og derfor er Localization en gigantisk (og lenge etterlengtet!) oppgradering som vi gleder oss til å i bruk.

Si hei til Variabler!

Å kunne løse store oppgaver raskt og effektivt har aldri vært enklere med Webflow. Med nye "Variables" blir det nå enda enklere. Webflows "swatches" har tidligere gitt oss muligheten til å lagre globale farger for nettsiden. Nå kan man lagre mye mer enn bare farger. Nye "Variables" gir deg mulighet til å lagre alt fra fonter til størrelser, og disse endringene reflekteres på alle elementene som bruker variablene. Det betyr mindre manuelt arbeid og mer et mer konsistent design for nettsiden din.

Enklere CSS

Webflow er kjent for å være et "no-code"-verktøy, men noen ganger kommer man ikke utenom å måtte kode - spesielt hvis man skal løse mer komplekse utfordringer. Tidligere har man måtte legge inn egen CSS gjennom embed-blocks eller ved å legge det inn i nettsidens kode. Nå forenkles denne prosessen ved at man kan legge inn egendefinerte CSS-egenskaper direkte i styling-klassene i Designer. Jippi!

Components får mer kjærlighet

Webflow gjør "Components" kraftigere og mer brukervennlige. Det blir nå enklere å opprette og slette tilpassede egenskaper for Components med "Slots" - en ny funksjonalitet som gjør det mulig å legge inn redigerbare og fleksible placeholders direkte inni i et Component.

Møt "Spline"!

Webflow slår på stortromma med en fersk integrasjon mot 3D-programvaren Spline. Du kan nå bruke Spline til å skape lekre og interaktive 3D-animasjoner - direkte via Webflow Designer.

Apps

Webflow annonserte nye Webflow Apps for noen uker siden - et verktøy som gjør det mulig å installere tredjepartsapplikasjoner på nettsiden din. Webflow gir nå Apps et større fokus, og vi vil trolig se både bedre og nye Apps i tiden fremover.

Superkrefter til utviklere

Webflow har videreutviklet sitt API, noe som vil gi superkrefter til utviklere. Tilpassede API'er for Components, Variables og Localization vil gi mer kreativ og teknisk frihet enn noensinne. Dette gleder vi oss ordentlig mye til!

Webflow får et ansiktsløft

Webflow har også fått ny identitet, noe som påvirker designet til vår kjente og kjære Webflow Designer. Det tar ofte tid å venne seg til et nytt UI, men førsteinntrykket av det nye designet er pent og brukervennlig.

Kort oppsummert

 • 🌐 Localization: Enklere oversettelse av nettsidens innhold.
 • 🎨 Variables: Rask, konsistent og fleksibel design gjennom bruk av variabler.
 • 🔄 Components Mer funksjonalitet og fleksibilitet med oppgraderte komponenter.
 • 🛠️ Egendefinert CSS-styling: Mer kontroll over stylingen din, med nye CSS-funksjoner på vei.
 • 🚀 Spline: Ny integrasjon for 3D-opplevelser
 • 🌟 Webflow Apps: Nye og bedre apps for Webflow
 • 🔗 Nye API'er: Mer kraft og fleksibilitet for utviklere med bedre API'er.
 • 🎉 Webflow får ansiktsløft: Webflow har fått ny identitet.

Julen kom tidlig i år, og vi er svært positive til alle nyhetene som ble presentert under årets Webflow-konferanse. Vi gleder oss stort til å dykke dypere inn i disse nye funksjonene, og utforske alle mulighetene de gir oss. Kudos til Webflow-teamet for disse fantastiske oppdateringene!

Nysgjerrig på Webflow?

Er du nysgjerrig på Webflow, eller trenger du hjelp med Webflow? Vi er sertifiserte Webflow-eksperter og hjelper deg gjerne.

Kontakt oss