SEO og Squarespace

SEO står for Search Engine Optimization. På norsk kalles det søkemotoroptimalisering - et langt ord som kan høres litt komplisert ut. Heldigvis er det ikke så vanskelig som det høres ut som, i hvert fall ikke når du bruker Squarespace.

Written by

Hva er SEO?

Se for deg at du gjør et søk i Google. Du søker på "hotell oslo" og en lang rekke med forskjellige resultater for hoteller i Oslo dukker opp. Felles for alle: de vil at du skal klikke på de.

Det er nemlig en stor kamp om å ligge øverst i søkeresultatene. Ofte så har de som troner på toppen betalt for å ligge der - så viktig er det faktisk. Det er jo ingen tvil om at jo lenger oppe du ligger på listen over søkeresultater, jo større er sannsynligheten for at du klikker på de, og da bestiller hotell gjennom de. Dette er SEO.

SEO er å benytte metoder som fører til at nettsiden din havner høyere opp på søkeresultatene til søkemotorer.

Nettopp derfor er SEO så viktig.

Så hvordan forbedrer jeg min SEO?

Google og andre søkemotorer har svært kompliserte algoritmer for hvordan de rangerer alle søkeresultatene sine. Det finnes mange artikler og lange guider om dette. SEO har blitt en egen industri - ja, det finnes faktisk egne folk som arbeider som SEO-spesialister. SEO har blitt big business.

Først og fremst kommer innholdet. Innholdet på nettsiden din er det aller viktigste.

Google forsøker å finne solid og relevant innhold til det som folk søker på. Brukervennlighet spiller også en stor rolle. Google liker nettsider som er responsive. Det betyr at nettsiden fungerer like godt på en mobiltelefon og et nettbrett, som på en datamaskin. At nettsiden har et gyldig SSL-sikkerhetssertifikat er også viktig.

Si hei til Squarespace

Squarespace har flere millioner nettsider i sitt system. SEO-vennlige metoder er bygget rett inn i alle Squarespace sine nettsider. Sitemaps, SSL-sertifikater, HTML-markeringer, søkemotor- og sidebeskrivelser og en egen integrasjon for Google Search Keywords Analytics er noen gode eksempler på hvor mye Squarespace gjør for SEO.

SEO er veldig viktig for Squarespace, og det beviser de.

Selv om Squarespace gjør mye for deg når det gjelder SEO, er det fortsatt en del du kan gjøre selv for å forbedre den ytterligere. Ta en titt på denne solide sjekklisten fra Squarespace. Sørg for at du har gjort så mye som mulig av det som står i den listen.

Trenger du hjelp?

Vi kan SEO, og vi kan Squarespace. Ta gjerne kontakt med oss.

Contact us