Hvilken Squarespace-plan bør du velge?

Squarespace tilbyr fire forskjellige planer. De varier i pris og funksjoner. La oss se litt på hva som skiller de, og hvilken du trenger til din nettside.

Written by

De fire planene

Squarespace tilbyr fire forskjellige planer:

 1. Personal: $14 per måned
 2. Business: $23 per måned
 3. Basic Online Store: $27 per måned
 4. Advanced Online Store: $49 per måned

Disse prisene gjelder dersom du betaler for ett år om gangen. Dette anbefaler vi deg sterkt å gjøre ettersom at prisene blir mye gunstigere.

#1: Personal

For de aller enkleste nettsidene.

Personal er den enkleste og rimeligste planen til Squarespace. Over halvparten benytter seg av denne. Selv om planen mangler noen av funksjonene til de andre planene, er det overraskende mye du kan få til med Personal.

Dersom du trenger en enkel nettside som ikke skiller seg alt for mye ut fra nettsidens grunnleggende mal, kan Personal være godt nok for deg.

Det som kanskje er den viktigste mangelen til denne planen er at du ikke kan legge inn skript. Det betyr at det er begrensninger i hvilke funksjoner du kan legge inn på nettsiden din. Dette kan blant annet gjelde integrasjoner og animasjoner. Du blir rett og slett litt mer låst til å holde nettsiden din innenfor litt enklere rammer.

Personal-planen passer fint for:

 • Enkle nettsider
 • Enkeltpersoner
 • Mindre firmaer

#2: Business

Færre begrensninger og flere muligheter.

Business-planen er et sikkert valg. Planen gir deg et hav av muligheter for å tilpasse nettsiden akkurat slik som du vil. Viktigst av alt er at planen gir deg større muligheter for å legge inn koder, blant annet skript.

Business gir deg også noen andre funksjoner som mulighet for å nettbutikkløsninger, Pop-Ups, annonseringer og enkelte integrasjoner.

Dersom du skal ha en en nettbutikk, åpner Business-planen opp for dette. Løsningene er så og si den samme som for Basic Online Store-planen, men med Business-planen sparer du cirka 70 kroner i måneden. Men Squarespace tar en provisjon på 3% på alle salg i en nettbutikk med Business-planen.

Dersom du forventer å selge mye i nettbutikken din, kan det derfor være lurt å gå for Basic Online Store-planen.

Dersom du ikke trenger nettbutikkfunksjon eller å gjøre avanserte endringer på det grunnleggende maloppsettet til nettsiden din, kan Personal muligens være en god nok plan for deg.

Business-planen passer fint for:

 • Nettsider som krever litt ekstra
 • Firmaer i alle størrelser
 • Nettbutikker med få salg

#3: Basic Online Store

For de aller fleste nettbutikker.

Vi bruker Basic Online Store for de fleste nettbutikkene vi utvikler. Basic Online Store gir deg de mest nødvendige funksjonene og løsningene for nettbutikk i Squarespace. Squarespace tar ingen provisjon, og du betaler kun provisjon til Stripe - betalingstjenesten. Denne må du betale uansett hvilken plan du har.

Du kan trykke her for å se hvor mye Stripe sin provisjon for transaksjoner ligger på.

Basic Online Store-planen passer fint for:

 • Nettbutikker i alle størrelser

#4: Advanced Online Store

Alt fra Basic Online Store, pluss litt ekstra.

Advanced Online Store gir deg tilgang til noen ekstrafunksjoner. Abandoned Cart Autorecovery er en av de. Dette betyr at kunder som forlater nettsiden din med produkt i handlekurven automatisk mottar en e-post som påminner dem om kjøpet.

Advanced Online Store gir deg også muligheten til å opprette abonemmentstjenester. Dette betyr at du kan opprette produkter eller tjenester som kundene automatisk blir belastet for i intervaller - f. eks. månedlig eller én gang per år.


En annen funksjon som er viktig for mange er at du i Advanced Online Store får muligheten til å opprette gavekort. Disse gavekortene kan kunder kjøpe i nettbutikken din, for så å løse de inn i utsjekk.

Advanced Online Store-planen passer fint for:

 • Nettbutikker i alle størrelser
 • Nettbutikker som krever litt ekstra

Du kan enkelt oppgradere og nedgradere. Når som helst.

En god idé kan være å starte med en av de rimeligere planene, f. eks. Personal. Dersom du etter hvert trenger en funksjon fra en oppgradert plan, kan du enkelt oppgradere via innstillingene til nettsiden. Du betaler kun mellomlegget til den oppgraderte planen.

Du kan på samme måte også nedgradere til en plan, dersom du skulle ønske det. Da får du faktisk penger tilbake igjen også. Squarespace er snille folk.

Vi er Squarespace-eksperter og vi kjenner Squarespace inn og ut. Ta gjerne kontakt med oss dersom du trenger hjelp.

Contact us