Bør du velge Squarespace eller Shopify for din nettbutikk?

Squarespace og Shopify er to svært populære og gode plattformer for å bygge solide nettbutikker. Plattformene har likevel noen store forskjeller som du bør vite om før du velger hvilken plattform du bør satse på.

Written by

To forskjellige filosofier

Å sammenligne Squarespace og Shopify er vanskelig. Begge får oppgaven gjort, men plattformene sine fokus er svært forskjellige. Det er derfor viktig å forstå hver plattform sitt fokus før du bestemmer deg.

Squarespace sitt største fokus er design. Og de er virkelig gode på det. Squarespace gjør det superenkelt for deg å sette opp en vakker og skreddersydd nettside og nettbutikk.

Shopify sitt største fokus er netthandel. Shopify drifter kun nettbutikker. Selv om det finnes mange vakre nettbutikker som er bygget i Shopify, er ikke design hovedfokuset til denne plattformen. Hovedfokuset ligger i gode nettbutikksløsninger i et system som er målrettet for netthandel.

Design og maler

Design og maler er en viktig faktor for mange når det kommer til nettbutikker. Nettbutikkens utseende er tross alt med på å bestemme førsteinntrykket som du gir til kundene dine. Hvordan er Shopify sammenlignet med Squarespace når det gjelder design og maler?

Squarespace

Squarespace har det beste redigeringssystemet av alle nettside- og nettbutikkplattformer.

Squarespace gir deg tilgang til et intuitivt system som gjør det superenkelt å bygge vakre nettsider og nettbutikker.

Det første du gjør når du skal sette opp en ny nettbutikk i Squarespace, er å velge blant flere forskjellige (vakre) maler. Malene til Squarespace er moderne, lekre, brukervennlige og de ser fine ut på alle skjermstørrelser og enheter.

Squarespace gir deg også et svært brukervennlig og intuitivt system som er ganske lett å forstå. Squarespace bruker et dra-og-slipp blokksystem. Alt innholdet på nettsiden din som tekst, bilder og videoer er lagt inn i slike blokker, som du enkelt kan opprette, slette og flytte rundt på nettsiden din.


Squarespace har også en Style Editor som gjør at du kan gjøre enkle endringer i nettsidens design - som tekst, størrelser og farger. Du kan enkelt trykke på de elementene du ønsker å endre, for så å bruke Squarespace sitt intuitive kontrollpanel til å endre de.

Shopify

Shopify er langt fra like dyktig når det gjelder design og maler som Squarespace.

Shopify har et redigeringssystem som kan minne litt om WordPress. Systemet er tekstbasert og gjør at du kan legge inn bilder og videoer sammen med teksten, nesten på samme måte som med Microsoft Word. Det høres jo greit ut? Men systemet fungerer nemlig ikke på samme måte som Squarespace sitt intuitive “blokksystem”. Shopify sitt system kan derfor gjøre det litt vanskeligere for deg når du ønsker å sette opp en skreddersydd og tilpasset struktur og design. Å flytte på elementer kan skape uventede resultater, og systemet er rett og slett bare ikke like intuitivt og enkelt som Squarespace.

Det er svært begrenset hva du kan få til med Shopify når det gjelder nettbutikkens design dersom du ikke kan kode. Med mindre du kan HTML og CSS, er det stor sannsynlighet for at du blir nødt til å leie inn en Shopify-ekspert dersom du ønsker å bevege deg bort fra Shopify sin standardmal.

Netthandel

Squarespace

Squarespace gir deg tilgang til et enkelt, men solid og intuitivt netthandelsystem. Systemet er begrenset og mindre fleksibelt, men er som regel nok for de aller fleste nettbutikker av liten og middels størrelse.

Betalingsløsninger som støttes av nettbutikker i Squarespace er foreløpig kun Visa, MasterCard og American Express. Det er også mulig å betale via PayPal og Apple Pay. Det er foreløpig ikke mulig å betale via Klarna eller Vipps i Squarespace.

Shopify

Shopify er i en helt egen klasse når det gjelder netthandel, og de har i løpet av de ti siste årene klart å vokse til å bli lederen innen sin industri.

Shopify har på lik linje som WordPress, et eget bibliotek for applikasjoner. Et hav av forskjellige applikasjoner og verktøy gir deg en unik fleksibilitet til nettbutikken din.

Nettbutikker i Shopify støtter alle de samme betalingsløsningene som Squarespace, som Visa, MasterCard, American Express, PayPal og Apple Pay. Men med Shopify er det også mulig å sette opp integrasjoner med både Klarna og Vipps.

Konklusjon

Når du skal velge mellom Squarespace og Shopify for din nettbutikk, bør du bestemme deg for hva du ønsker å fokusere mest på.

Shopify er helt enestående når det kommer til netthandel. Plattformen er utelukkende laget for å drifte nettbutikker av alle størrelser. Men det er mye vanskeligere å tilpasse designet til nettbutikken din i Shopify, med mindre du kan kode. Da er du mer fri.

Dersom du heller ønsker å lage en nettbutikk med større fokus på design, kan det hende at Squarespace er et bedre valg for deg. Mulighetene når det gjelder netthandel er litt mer reduserte enn hos Shopify, men i de fleste tilfellene vil Squarespace sine evner rekke mer enn nok.

Fortsatt usikker?

Vi er eksperter på Squarespace og Shopify. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål om plattformene, eller er usikker på hvilken du bør velge til ditt prosjekt.

Contact us