Vi har testet Webflow Memberships

Webflow Membership gir deg mulighet til å lage tilpassede medlemsportaler på nettsiden din - direkte gjennom Webflow. Betaversjonen er endelig her, og vi har testet den.

Webflow Memberships Beta
Written by

Hva er Webfow Memberships?

Webflow Memberships gir deg mulighet til å sette opp et innloggingssystem på nettsiden din i Webflow, helt uten å måtte bruke tredjepartsløsninger.

Du kan f. eks. bruke Webflow Memberships til å tilby online-kurs, artikler og alt mulig annet innhold bak en låst betalingsmur som kun medlemmene dine skal ha tilgang til. Medlemmene kan registrere seg og logge seg inn på nettsiden din, og du bestemmer selv om medlemskapet skal være gratis eller om det skal koste penger.

Enkelt og intuitivt

Vårt førsteinntrykk av Webflow Memberships er svært positivt. Webflow har skapt et enkelt og intuitivt verktøy som kan tilpasses nøyaktig slik du ønsker det. Å sette det opp er enkelt og raskt.

Enkelt oppsett

Så fort du har fått tilgang til Webflow Memberships, vil du se et nytt ikon i verktøylinjen til venstre.

Si hei til Webflow Memberships! 👋

Klikker på du dette ikonet får du opp et nytt panel med tre ulike innstillinger.

Setup guide viser deg en oversiktlig guide over alle stegene du må gjennom for å sette Webflow Memberships opp på nettsiden din.

Å sette opp Webflow Memberships er gjort på noen få minutter.

User accounts viser deg en oversikt over alle medlemmene som er registrert på nettsiden din. Du kan også legge til nye medlemmer selv, eller fjerne de.

Her vil medlemmene dine etter hvert begynne å dukke opp.

Access groups lar deg administrere ulike medlemsgrupper. Du bestemmer så hvilket innhold på nettsiden din som de ulike tilgangsgruppene skal ha tilgang til. Du kan f. eks. gi gratismedlemmer tilgang til et begrenset innhold, mens de betalende medlemmene får et bredere utvalg.

Med Access groups kan du begrense innhold til ulike tilgangsgrupper.

Skreddersydde opplevelser

Noe av det vi var mest spent på med Webflow Memberships var hvor mye man kan tilpasse systemet. Webflow er kjent for å gi deg ubegrensede muligheter når det gjelder design og struktur, og dette har også Webflow Memberships klart å innfri.

Å tilpasse Logg inn-siden og Registrerings-siden fungerer på akkurat samme måte som en hvilken som helst annen side i Webflow. Du kan enkelt legge inn tilpassede felt i registreringsprosessen, og alt av inputs og knapper kan designes slik du ønsker det. All tekst kan også endres og oversettes. Fantastisk, eller hva?

Med Webflow Memberships kan du skreddersy hele brukeropplevelsen.

Medlemssidene

Det er totalt 6 nye sider som dukker opp under "User pages" når du aktiverer Webflow Memberships på nettsiden din. Alle disse kan du tilpasse nøyaktig slik du ønsker:

  • Log In: Dette er selve innloggingssiden som brukeren benytter for å logge inn.
  • Sign Up: Dette er registreringssiden som brukeren benytter for å registrere seg.
  • Reset Password: Denne siden kan brukeren benytte for å nullstille passordet sitt. En e-post blir da sendt til brukerens e-postadresse med en lenke til "Update Password".
  • Update Password: Her kan brukeren oppdatere passordet sitt.
  • Access Denied: Dette er fanen som dukker opp dersom brukeren forsøker å gå inn på en side som brukeren ikke har tilgang til.
  • User Account: Dette er en slags "Min side" hvor brukeren kan oppdatere kontoinformasjonen.

Tilpassede e-poster

Etter at brukeren har opprettet en ny konto, vil brukeren automatisk motta en e-post for å verifisere e-postadressen sin. Denne e-posten som blir sendt ut kan du tilpasse slik du ønsker, men her er det foreløpig noen begrensninger når det gjelder e-postens struktur. Det er foreløpig heller ikke mulig å endre avsenderadressen for disse e-postene.

Det er også noen andre e-poster som kan bli sendt ut i forbindelse med Webflow Memberships, og alle disse kan du tilpasse:

  • Welcome email: Velkomstmelding som blir sendt ut når brukeren har verifisert e-postadressen sin.
  • Reset password: Dersom brukeren nullstiller passordet sitt.
  • Password change: Dersom brukeren har endret passordet sitt.
  • Invitation email: Dersom du inviterer en bruker til å bli medlem.

Betaversjon

Webflow Memberships er foreløpig i betaversjon, og det er denne betaversjonen som vi har testet ut. Til tross for at verktøyet er i beta, opplevde vi ingen bugs under testingen.

Noen mangler

Noe vi savner med Webflow Memberships er muligheten for å lage conditions-basert innhold, altså å kunne styre hvilket innhold på en fane som er synlig eller ikke for medlemmer og ikke-medlemmer. Det er foreløpig kun mulig å velge at fullstendige faner skal være tilgjengelige eller ikke. Vi har tidligere benyttet tredjepartsløsninger som Memberstack for å sette opp innloggingsløsninger, og denne tredjepartsløsningen har gode muligheter for å sette opp conditions-baserte elementer. Det er mulig å implementere skript for å løse dette, men vi skulle aller helst ønske at denne funksjonaliteten lå som standard i Webflow Memberships.

Vi har ikke testet integrasjonsmuligheter med andre tjenester som f. eks. Zapier enda, så vi vet ikke om Webflow Memberships vil bestå dersom man er avhenging av mer kompleks funksjonalitet.

Heia Webflow!

Vi er svært positive til Webflow Memberships etter å ha testet ut betaversjonen. Vi kommer definitivt til å bruke dette verktøyet på prosjekter fremover, og Webflow Memberships har vist seg å være et supert verktøy for å sette opp en enkel innloggingsfunksjonalitet.

Vi er også spente på hva som vil komme i oppdaterte versjoner fremover, og hvordan Webflow-samfunnet kommer til å benytte dette nye verktøyet.

Trenger du hjelp med Webflow?

Vi er Webflow-eksperter og kan hjelpe deg med alt du skulle lure på angående Webflow.

Contact us