Hva er nytt i Squarespace 7.1?

Squarespace 7.1 er her. Vi har testet ut Early Access og er klare for å dele med deg hva de største forskjellene med den nye versjonen er.

Written by

Kun ett template!

Den kanskje største nyheten i Squarespace 7.1 er at alle sidene nå deler den samme malen. Denne ene malen deler alle de samme funksjonene og innstillingene.

Squarespace 7.0 har mange forskjellige maler å velge mellom, og dette kan fort bli forvirrende. Strukturen i malene er gjerne forskjellige, og derfor er det ikke så lettvint å bytte over til en annen mal. Dette problemet slipper du i Squarespace 7.1 da det kun finnes én fleksibel mal å velge mellom.

Men det betyr selvfølgelig ikke at alle nettsidene vil se prikk like ut. Det er fortsatt mulig å velge forskjellige design for de ulike sidene på nettsiden din.

Nye og enklere design­innstillinger

Squarespace 7.1 gjør det mye enklere å gjøre større endringer på nettsiden din uten å gjøre én og én innstilling om gangen. I Squarespace 7.1 kan du for eksempel bytte ut alle fontene på nettsiden din i én innstilling. Nå slipper du å bytte ut én font om gangen.

Det har også blitt lettere i Squarespace 7.1 å endre individuelle sider, uten å endre alle på en gang. Du kan for eksempel endre designet på enkelte seksjoner eller sider slik at de skiller seg ut fra nettsidens globale innstillinger.

Noe annet nytt som er kult er Color Palettes. Du kan nå velge mellom forskjellige ferdige fargepaletter som implementeres inn i designet på nettsiden din. Du kan også opprette din egen fargepalett.

Index-sider er over og ut

Index-sider (index-pages) er noe vi hyppig brukte i Squarespace 7.0. Det gir deg muligheten til å samle flere sider, eller seksjoner, på én samlet side. Dette kan du fortsatt gjøre i Squarespace 7.1, men nå slipper du å opprette nye sider som du må legge inn under Index-siden. Nå legger du bare til nye seksjoner under eller over siden du redigerer, og du slipper lange lister over alle sidene dine under index-siden i administrasjonspanelet. Jippi!

Portfolio Pages

Noe annet nytt i Squarespace 7.1 er Portfolio Pages. Dette er en side der du kan opprette lenker til flere undersider i én side. Dette gjør at du enkelt kan strukturere forskjellig innhold som et bildegalleri, prosjekter og en portefølje under én enkelt side.

Kan jeg oppgradere til Squarespace 7.1?

Nei. Det er dessverre ikke mulig å migrere en nettside fra Squarespace 7.0 til 7.1. Enda. Du må derfor bygge nettsiden fra bunnen av dersom du vil ha Squarespace 7.1.

Ettersom at det foreløpig ikke er mulig å migrere en tidligere versjon til 7.1, kan det derfor være ganske så tidskrevende å oppgradere nettsiden din til Squarespace 7.1.

Er det verdt å oppgradere til 7.1?

Ja og nei. Selv om det er en del endringer og forbedringer med Squarespace 7.1, er det fortsatt mye som er likt med 7.0.

Dersom du lager en ny nettside, anbefaler vi deg absolutt å velge 7.1. Men dersom du ønsker å oppgradere din eksisterende nettside til 7.1, og derfor må bygge den helt fra scratch, er det ikke nødvendigvis verdt det. Det kan nemlig være ganske så tidkrevende.

Men hva skjer med Squarespace 7.0?

Slapp av - Squarespace 7.0 forblir. Squarespace fortsetter å oppdatere Squarespace 7.0 så lenge de ser at det er hensiktsmessig. Og det er nok en god stund frem i tid. Squarespace 7.0 kommer også til å bli støttet i all evighet - på samme måte som med Squarespace 5. De kommer aldri til å slette versjonen, så du trenger ikke å bekymre deg for at du til slutt er nødt til å oppgradere.

Du kan også fortsatt opprette nye nettsider i Squarespace 7.0. I malvelgeren når du oppretter en ny Squarespace-side, kan du bla deg ned til bunnen av de forskjellige malene. Der står det en liten tekst som du kan klikke på for å velge blant Squarespace 7.0-malene.