Squarespace og Vipps?

Vipps er blitt en populær betalingstjeneste i Norge, og vi opplever mange som spør etter integrasjonsmuligheter mellom Squarespace og Vipps.

Person som utfører en betaling i Squarespace sin checkout.
Written by

Rett på sak: Er det mulig å integrere Vipps i Squarespace?

Svaret er nei og ja.

Squarespace sitt nettbutikksystem tilbyr ikke Vipps som en standard betalingsmulighet. Det betyr at kundene dine ikke kan betale med Vipps gjennom Squarespace sitt standard checkout-system i nettbutikken din.

Squarespace sitt standard checkout-system.

I Squarespace sin checkout er det kun mulig å tilby betaling via Stripe og PayPal. Stripe støtter betalinger via Visa, MasterCard, American Express og Discover US.

Squarespace har altså ingen støtte for Vipps, slik at det er ikke mulig å integrere Vipps direkte i Squarespace sin standard betalingsløsning.

Kommer det støtte for Vipps i fremtiden?

Kanskje. Men mest sannsynlig ikke med det første.

Vipps er på verdensbasis fortsatt en veldig liten aktør, og det er derfor lite sannsynlig at Squarespace vil prioritere å inkludere en Vipps-løsning nå i nær framtid. Det er heller sannsynlig at det kommer støtte for Klarna en gang i fremtiden, ettersom at Klarna er en større internasjonal aktør som det er større etterspørsel etter. "Squarespace skriver på sine nettsider at 'flere betalingsmetoder vil bli tilgjengelige snart', men nøyaktig hvilke og når er umulig å vite.

Vi kommer i hvert fall til å feire den dagen Vipps blir lansert som en fullverdig integrasjon i Squarespace! 🎉

Men finnes det alternativer?

Ja, det finnes faktisk to alternativer for at kundene dine skal kunne betale med Vipps i din Squarespace-nettbutikk.

#1: Manuell betaling via Vipps

Det første og enkleste alternativet er å tilby kundene dine manuell betaling via Vipps. Dette kan f. eks. gjøres ved å legge inn en knapp på produktsiden din som går til en ny underside på nettsiden din. På denne undersiden kan det stå informasjon om hvordan kunden kan betale manuelt via Vipps, og at kunden kan sende inn et kontaktskjema for å legge ved relevante opplysninger.

Vipps blir på denne måten ikke "integrert" i betalingsløsningen din, men dette kan i hvert fall fungere som et forenklet alternativ. Det koster heller ingenting å sette denne løsningen opp, annet enn gebyrene som Vipps tar for hver transaksjon.

#2: Integrere Vipps i nettbutikken din

Ja, det er mulig å integrere Vipps i din Squarespace-nettbutikk. Men ikke i Squarespace sitt standard checkout-system (se bildet i begynnelsen av artikkelen). Det man derimot kan gjøre er å sette opp et eget checkout-system for de kundene som ønsker å betale via Vipps, slik at kundene kan betale via Vipps direkte i nettbutikken din.

Men dette er en avansert og tidkrevende løsning å sette opp, så her vil du trenge hjelp av en kompetent utvikler som kan bruke Vipps sine API-er.

Trenger du hjelp med et av disse alternativene? Ta kontakt med oss.

Finnes det andre plattformer som har støtte for Vipps?

Ja, det finnes flere andre nettbutikkplattformer som har integrasjonsmuligheter for Vipps.

Et eksempel er Shopify. Shopify har bedre støtte for å integrere andre betalingsløsninger, som f. eks. Vipps. Shopify har dessuten også støtte for Klarna.

Du kan lese mer om forskjellene mellom Shopify og Squarespace i vår artikkel som sammenligner disse to plattformene.

Squarespace og Vipps?

Trenger du hjelp, eller har du spørsmål?

Contact us