Hvilken Squarespace-plan trenger jeg?

7. november 2018 / Av Ubåt

 
Bilde: Squarespace
 
 
 

Squarespace tilbyr fire forskjellige planer. De varier i pris og funksjoner. La oss se litt på hva som skiller de, og hvilken du trenger til din nettside.


De fire planene

Squarespace tilbyr per dags dato fire forskjellige planer:

For nettsider:

 • Personal: 12$ per måned.
 • Business: 18$ per måned
For nettbutikker:
 • Basic: 26$ per måned
 • Advanced: 40$ per måned
Disse prisene gjelder dersom du betaler for ett år om gangen. Dette anbefaler vi deg sterkt å gjøre ettersom at prisene er mye mer gunstige.


#1: Personal (12$ per måned)

For de enkleste nettsidene.

Personal er den enkleste og rimeligste planen til Squarespace. Over halvparten benytter seg av denne. Selv om planen mangler noen av funksjonene til de andre planene, er det overraskende mye du kan få til med Personal. Dersom du trenger en enkel nettside som ikke skiller seg alt for mye ut fra nettsidens grunnleggende maloppsett, kan Personal være god nok for deg.

Det som kanskje er den viktigste mangelen til denne planen er at du ikke kan legge inn koder for en spesifikk side. Planen mangler også mulighet for å legge inn JavaScript. Dersom dette høres helt gresk ut, betyr det enkelt forklart at det er begrensninger i hvilke funksjoner du kan legge inn. Dette kan blant annet gjelde integrasjoner og animasjoner. Du blir rett og slett litt mer låst til å holde nettsiden din innnefor enkle rammer.

Personal-planen passer fint for:

 • Enkle nettsider
 • Enkeltpersoner
 • Mindre firmaer


#2: Business (18$ per måned)

Færre begrensninger og flere muligheter.

Business-planen er et sikkert valg. Planen gir deg et hav av muligheter for å tilpasse nettsiden akkurat slik som du vil. Viktigst av alt er at planen gir deg større muligheter for å legge inn koder, blant annet JavaScript og egen kode for spesifikke sider på nettsiden din.

Business gir deg også noen andre funksjoner som mulighet for å nettbutikkløsninger, Pop-Ups, annonseringsbarer og enkelte blokker for integrasjoner.

Dersom du skal ha en en nettbutikk, åpner Business-planen opp for dette. Løsningene er så og si den samme som for Basic Online Store-planen, men med Business-planen sparer du cirka 70 kroner i måneden. Men Squarespace tar en provisjon på 3% på alle salg i en nettbutikk med Business-planen. Dersom du forventer å selge mye i nettbutikken din kan det derfor være lurt å gå for Basic Online Store-planen.

Dersom du ikke trenger verken nettbutikk eller avanserte endringer på det grunnleggende maloppsettet for nettsiden, kan Personal muligens være en god nok plan for deg.

Business-planen passer fint for:

 • Nettsider som krever litt ekstra
 • Firmaer i alle størrelser
 • Nettbutikker med få salg


#3: Basic Online Store (26$ per måned)

For de aller fleste nettbutikker.

Vi bruker vanligvis Basic Online Store for nettbutikkene vi utvikler. I noen tilfeller har vi brukt Business-planen for nettbutikker. Vi har nesten aldri benyttet Advanced Online Store (neste plan), rett og slett fordi det ikke har vært nødvendig. Basic Online Store gir deg de mest nødvendige funksjonene og løsningene for nettbutikk i Squarespace. Squarespace tar ingen provisjon, og du betaler kun provisjon til Stripe - betalingsstjenesten. Denne må du betale uansett hvilken plan du har.

Basic Online Store-planen passer fint for:

 • Nettbutikker i alle størrelser


#4: Advanced Online Store (40$ per måned)

Alt fra Basic Online Store, pluss litt ekstra.

Advanced Online Store gir deg tilgang til noen ekstrafunksjoner. Abandoned Cart Autorecovery er en av de. Dette betyr at kunder som avslutter et kjøp med et produkt i handlekurven kan motta en mail som påminner dem om kjøpet. En annen funksjon du får med denne planen er muligheten til å opprette gavekort. Disse gavekortene kan kunder løse inn i betalingen i nettbutikken. Planen gir deg også noen andre funskjoner, men disse har vi ikke prøvd.

Advanced Online Store-planen passer fint for:

 • Nettbutikker i alle størrelser
 • Avanserte nettbutikker


Du kan enkelt oppgradere og nedgradere. Når som helst.

En god idé kan være å starte med en av de rimeligere planene, f. eks. Personal. Dersom du etter hvert trenger en funksjon fra en oppgradert plan, kan du enkelt oppgradere til planen via innstillingene til nettsiden. Du betaler ikke dobbelt, og du betaler kun mellomlegget til den oppgraderte planen.

Du kan på samme måte også nedgradere til en plan, dersom du skulle ønske det. Da får du faktisk penger tilbake igjen også. Squarespace er snille.


Trenger du mer hjelp til Squarespace?

Vi har bygget flere titalls nettsider i Squarespace. Vi livnærer oss av Squarespace og vi vet alle de fantastiske mulighetene Squarespace gir. Dersom du allerede har en nettside i Squarespace, eller at du vurderer å skaffe deg en, vil vi gjerne hjelpe deg. Fortell oss litt om prosjektet ditt, så kan vi gi deg et uforpliktende pristilbud.

 
Ubåt4 minutter lesetid