Hva er SSL, og hvorfor trenger du det?

1. oktober 2018 / Av Ubåt

 
nettside_pris
 
 
 

Kort fortalt:
SSL står for Secure Sockets Layer og betyr at all dataen som sendes mellom en bruker (altså deg) og en tjener (altså serveren / nettstedet) er kryptert
.

Litt ekstra:
Når data er kryptert, betyr det at dataen ikke kan forstås med mindre den dekrypteres. Å dekryptere data fra SSL er så og si umulig.

 

Hvordan vet du om en nettside har SSL?

I de fleste nettlesere kan du se et symbol oppe i nettleseradressen. En hengelås indikerer at du er på en nettside med et SSL-sikkerhetssertifikat. Ofte så har også prefikset til nettsiden "https" i stedet for bare "http".


Hvorfor trenger du SSL?

Først og fremst på grunn av sikkerhet. Som forklart ovenfor, er det viktig å beskytte seg mot at uvedkommende kan snike til seg data som blir sendt mellom bruker og nettsted.

En annen god grunn er fordi det gir deg bedre synlighet på nett. Google gjør at nettsider med SSL får bedre rangering i sine søkeresultater enn nettsider uten SSL. I noen nettlesere møter du også på store sikkerhetsadvarsler dersom du forsøker å klikke deg inn på en usikert nettside - altså en nettside uten SSL.

Alle nettsider bør ha SSL. Ekstra viktig er det for nettbutikker. Bankkortinformasjon bør ikke komme på avveie, og dette kan SSL forhindre. Du bør unngå å handle i en nettbutikk som mangler et slikt sikkerhetssertifikat.


Google straffer deg

2018 var et viktig år for SSL. Google har annonsert at de vil begynne å slå hardt ned på nettsider som ikke har SSL. Det er de allerede godt i gang med. Dersom du benytter deg av Google Chrome, kan du bli nektet adgang til enkelte nettsider som ikke har SSL. Så viktig har SSL blitt.


Vi leverer alle våre nettsider med SSL

SSL er integrert i alle nettsidene som vi utvikler. I nettbutikkene våre har vi utsjekks- og betalingssider med Level 1 PCI og 128-bit kryptering. For å knekke en 128-bit kryptering, vil en superkraftig datamaskin bruke flere milliarder år. Ja - milliarder, ikke millioner. Du kan føle deg rimelig trygg med det i bakhodet.

 
Ubåt3 minutter lesetid